Adulți
-
2
+

Copii
-
0
+

Localitatea Curtea de Argeș

Descrierea localității și informații utile turiștilor.

Despre Curtea de Arges


Obiective turistice în Curtea de Argeș

Colectia Muzeala a Manastirii Ortodoxe Curtea de Arges

Muzeul Municipal Curtea de Arges

Casa Norocea

Dumitru Norocea, pictor, restaurator, in perioada 1914-1924 a lucrat la restaurarea picturii Bisericii Domnesti.

El a descoperit pe peretele de nord a naosului inscriptia cu anul mortii lui Basarab I la Campulung la leat 6860 adica 1352.

Tot el a introdus in tara tehnica mozaicului.

Intre anii 1922-1923 si-a construit o casa, care din anul 1969 gazduieste expozitia de etnografie si arta populara a Muzeului Curtea de Arges cu peste 12.000 piese muzeistice.

Muzeul are o bogata colectie de obiecte ale mestesugarilor din zona, se pot admira costumele populare, cusaturi si tesaturi si obiecte folosite in gospodariile argesene. La etajul cladirii este si o expozitie cu tablourile pictorului Dumitru Norocea si se pot vedea obiectele ce au apartinut acestuia.

Manastirea Curtea de Arges

Manastirea Curtea de Arges - sau a Mesterului Manole, creatie izvorata din efort si suflet, din legenda si adevar, se ridica falnica si mandra, demna si puternica impresionand prin proportii si ornamentatie.

Faima zidirii ei a atras numerosi calatori romani si straini, care fascinati de frumusetea si perfectiunea constructiei au spus: ``a si pentru a cuprinde totul antr-un singur cuvant, aceasta biserica este un giuvaer a``( Paul de Alep).

Manastirea, necropola a primilor regi ai Romaniei ( Carol I si Regina Elisabeta, Ferdinand I si Regina Maria ) este situata intr-un parc amenajat artistic, la intrarea caruia se afla statuia lui Neagoe Basarab ( 1512-1251 ), ctitorul manastirii.

Biserica Domneasca ( sec XIV - XV )

Biserica Domneasc - cel mai vechi ansamblu de arta feudala, a fost conceputa ca edificiu de cult si gropnita domneasca.

Este un adevarat tezaur al picturii romanesti si unul dintre cele mai de pret monumente ale arhitecturii romanesti, concentrand in tehnica, plan, structura si iconografie coordonatele stilistice ale nivelului de civilizatie materiala si spirituala de la Curtea Basarabilor.
Complexul Muzeal Biserica Domneasca este situat in Curtea de Arges, vechi leagan al civilizatiei romanesti, pe o platforma inconjurata de ziduri joase.
Cladirile ce formau ansamblul curtii domnesti sunt astazi ruinate pana on temelie.
Biserica, singurul edificiu pastrat intreg, este situat in afara curtii propriu-zise, de care o despartea un zid ale carui fundatii se mai vad si astazi.

Biserica Olari - sec XVII

Biserica Olari (sec. Xvii), are un aspect pitoresc, rural, imbinand elemente arhitectonice din lemn si caramida, cu un plan in forma de nava si turnul clopotnitei lipit de cladire.

Este poate singura biserica din Romania in care moartea este pictata pe peretii exteriori.

Fanatana Mestrului Manole

Fanatana Mestrului Manole, situata peste strada de Manastirea Curtea de Arges, este locul unde, spune legenda, ar fi cazut trupul Mesterului Manole, ziditorul manastirii si de unde a tasnit un izvor cu apa cristalina, lacrimi ale pamantului pentru trista soarta a acestuia.

Cetatea Poienari (sec XV.)

Situata la 25 km de Curtea de Arges a fost fortificata de Vlad Tepes in sec. Xv si se afla in varful Muntelui Cetatuia, la o altitudine de 850 m, protejata de pante abrubte.

Pentru a ajunge la cetate `` cuib de vulturi al vitejilor de demult `` se urca 1480 de trepte din beton care serpuiesc printr-o padure deasa de fag.

Curtea Domneasca de la Curtea de Arges

Curtea Domneasca de la Arges a fost construita initial in secolul al Xiii-lea de Voievodul Seneslau.

La inceputul secolului al Xiv-lea, pe timpul Domnitorului Tarii Romanesti, Basarab I (1310 - 1352), au fost ridicate Biserica, Palatul Domnesc de pe latura de sud, turnul si zidul de incinta.

In secolul al Xvi-lea, Domnitorul Tarii Romanesti, Neagoe Basarab (1512 - 1521), a construit Casa Domneasca de pe latura de nord. Fosta Biserica Domneasca, edificata pe locul unei constructii ecleziastice din secolul al Xiii-lea, prezinta un plan tip "cruce greaca inscrisa", si a servit ca Necropola a primilor Basarabi si a unor familii boieresti.

Monumentul conserva pictura initiala din secolul al Xiv-lea, precum si fragmente de fresca din secolul al Xviii-lea si secolul al Xix-lea. Palatul si Casa Domneasca constituie, ca plan, tipuri reprezentattive de arhitectura traditionala romaneasca.

Complexul Feudal a fost reparat si consolidat in anii 1784 - 1752, 1827 - 1848, 1911 - 1929 si 1967 - 1972, perioade in care s-au facut importante descoperiri arheologice.

Biserica San Nicoara

Aflata in vecinatatea Bisericii Domnesti, pe o colina, aceasta biserica in stil romano-bizantin, cu turnul clopotnitei numai din caramida, a facut parte din Ansamblul Curtii Domnesti.

Dupa multe pareri avizate si dupa legende, biserica ar fi fost construita la sfarsitul secolului al Xiv-lea. Unele ipoteze sustin construirea ei de catre Doamna Clara - sotia lui Nicolae Alexandru, aceasta folosind-o drept capela proprie, iar o legenda o atribuie Doamnei Marghita - sotia lui negru Voda.

Se pare ca, initial, acest lacas a fost destinat sa fie Paraclisul primei Curti Domnesti de la Arges. De asemenea, se mai spune ca biserica ar fi fost, din anul 1381, sediul primei episcopii catolice din tara noastra.

In urma sapaturilor efectuate in zona, cercetatorii au facut o importanta descoperire arheologica: a fost scoasa la lumina o temelie mai veche decat cea actuala, ceea ce reprezinta un valoros castig in elucidarea datelor legate de arhitectura constructiei.

Ruinele Bisericii "San Nicoara" constituie un important monument istoric arhitectonic.

Activități de agrement în Curtea de Argeș

Curtea de Arges - Campulung - Bran - fascinanta Romanie

In cadrul traseului puteti vizita:
1. Manastirea Curtea de Arges este cel mai importint loc de pelerinaj si rugaciune din judetul Arges, avand hramul ``Adormirea Maicii Domnului``, ctitorita in vremea domnitorului Neagoe Basarab, intre 1512 si 1517.
In interiorul minastirii se afla moastele Sfintei Filofteea si Evinghelia Invierii din Sambata Mare, scrisa cu litere de aur de Regina Elisabeta.
Aici odihnesc ramasitele Regilor Ferdinind si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria. De asemenea, in imediata vecinatate a minastirii, susura neintrerupt izvorul basmului, ``fintina lui Minole``.
2. Castrul Roman Jidova a fost transformat in muzeu de sit in care pot fi vazute puternicul zid de incinta din piatra, cu portile si turnurile adiacente, Principia - comandamentul, Praetorium - cladirea comandantului, cladirea ofiterilor si Horreum - magazia de cereale. Pe latura de sud a fost reconstituit un turn de curtina si, partial, turnurile portii Praetoria (poarta principala de intrare, precum si ingeniosul sistem de incalzire specific tehnicii romane, asa-numitul hypocaustum. Obiectele arheologice descoperite in zona pot fi gasite in muzeul special amenajat. 3. Manastirea Corbii de Piatra este sapata in stanca (gresie). Langa biserica, sapat tot in stanca, se afla un spatiu amenajat ca tribunal in aer liber, despre care se crede ca ar fi fost folosit de Neagoe Basarab pentru a face judecati publice. Deasupra peretelui vestic al bisericii rupestre este amplasata o cruce de tip latin cu capitel piramidal detasabil. La aproximativ 280 m de biserica se afla piatra si stanca haiducului Corbean Zdrelea.
4. Manastirea Negru Voda: reprezinta cel mai importint ansamblu monastic din Muscel. In componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a manastirii, Biserica mica - bolnita - din primul sfert al veacului al Xviii-lea, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta, Casa Domneasca construita pe vechile temelii, Casele egumenesti, anexa casei domnesti si chiliile de la inceputul secolului al Xix-lea.


5. Manastirea Namaiesti se afla sub coasta Schitului la 833 m altitudine, pe versantul drept, abrupt si stancos al Argeselului, intr-un punct dominant, care ofera privelisti deosebit de pitoresti. Biserica pastreaza doua icoine din sec. Al Xviii-lea si alte 40 din sec. Al Xix-lea. Tot aici se gasesc hrisoave cu proprietati din anii 1542 si 1572, carti vechi; casa memoriala G. Toparceinu; ateliere de covoare si macrameuri.


6. Mausoleul Mateias a fost ridicat intre anii 1928-1935, realizat in principal din calcar de Albesti. In apropierea mausoleului s-a construit un muzeu, in cadrul caruia sunt expuse marturii ale luptelor desfasurate in zona, in toamna anului 1916. In interiorul mausoleului au fost fixate basoreliefuri care redau scene de lupta, chipuri de eroi, actiuni ale populatiei din zona, pentru sprijinirea trupelor luptatoare. La intrare, se afla inscrise cu litere aurite, intr-un incadrament marcat cu frunze de stejar si laur, doua texte ce glorifica sacrificiul eroilor.


7. Manastirea Cetatuia este numita de multi turisti ca ``meteora Rominiei``. Este asezata pe piscul unui munte la altitudinea de 881 m de la nivelul marii intre Valea lui Comin, Valea Chiliilor si apa Dambovitei, pe soseaua ce vine de la vechea cetate de scaun a Targovistei, ancestral drum de carausie in Tara Romineasca. Biserica in stinca, mica si cu fragmente de pictura (sec. Xiv), a fost refacuta in 1859, 1915-1916; in vecinatate, se afla urme ale unei vetre de tip urban, cu doua biserici databile din sec. Xiii.


8. Pestera Dambovicioara este formata dintr-o galerie unica, cu o lungime totala, de 555 m. Galeria are latimi ce variaza intre 3-4 m si inaltimi de 4-5 m, cu putine ramificatii, de dimensiuni mici. Dupa 150 m de la intrare, galeria se ingusteaza foarte mult. Interiorul ofera conditii optime de vizitare simti aici un usor curent de aer care demonstreaza existenta a inca unei comunicari cu exteriorul. Temperatura oscileaza in jurul valorilor de 10-12 C° iar umiditatea este potrivita.


9. Castelul Bran este construit pe o stanca, intr-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adaposteste in acest moment muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar in curtea castelului se afla un mic muzeu al satului, cu case traditionale din regiunea culoarului Rucar - Bran. Revista americina Forbes a plasat Castelul Bran pe pozitia a doua in randul celor mai scumpe proprietati din lume, cu o valoare estimata la 140 miloane de dolari.


Optional: a doua zi putem vizita si Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov dateaza de la sfarsitul sec. Al Xiii-lea. Traseul zidurilor este neregulat, din cauza terenului accidentat de la marginea culmei dealului pe care il inconjoara, fapt care imprima zidurilor cetatii profilul unei masive centuri zimtate. Cuprinde doua curti: una exterioara, in fata zidului estic al cetatii, marginita de un zid fortificat si dotat cu un turn patrat denumit ``turnul vechi``; una interioara, inconjurata de zidurile si turnurile cetatii. Curtea exterioara, situata in partea estica a cetatii, servea pentru adapostirea vitelor, constituind in acelasi timp si un avinpost intarit pentru apararea cetatii.


Excursia trebuie achitata integral pina la orele 18:00 la receptia pensiunii.
Pretul include: transport cu microbuz sau autocar clasificat la 3 stele, cu aer conditionat; cazare la pensiune clasificata cu 3 stele cu restaurant si bar; parcarile si ghid
Plecari: marti-duminica

Curtea de Arges - Campulung - Bran - spre Castelul Contelui Dracula -

Plecare de la pensiune: 08:30 - 10:30
Sosire la pensiune: 16:30 - 18:30
In cadrul traseului puteti vizita:
1.Manastirea Curtea de Arges este cel mai important loc de pelerinaj si rugaciune din judetul Arges, avand hramul ``Adormirea Maicii Domnului``, ctitorita in vremea domnitorului Neagoe Basarab, intre 1512-1517. In interiorul manastirii se afla moastele Sfintei Filofteea si Evanghelia Invierii din Sambata Mare, scrisa cu litere de aur de Regina Elisabeta. Aici odihnesc ramasitele Regilor Ferdinand si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria. De asemenea, in imediata vecinatate a manastirii, susura neintrerupt izvorul basmului, ``fantana lui Manole".
2. Manastirea Negru Voda: reprezinta cel mai important ansamblu monastic din Muscel. In componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a manastirii, Biserica mica - bolnita - din primul sfert al veacului al Xviii-lea, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta, Casa Domneasca construita pe vechile temelii, Casele egumenesti, anexa casei domnesti si chiliile de la inceputul secolului al Xix-lea.
3. Manastirea Namaiesti se afla sub coasta Schitului la 833 m altitudine, pe versantul drept, abrupt si stancos al Argeselului, intr-un punct dominant, care ofera privelisti deosebit de pitoresti. Biserica pastreaza doua icoane din sec. Al Xviii-lea si alte 40 din sec. Al Xix-lea. Tot aici se gasesc hrisoave cu proprietati din anii 1542 si 1572, carti vechi; casa memoriala G. Toparceanu; ateliere de covoare si macrameuri.
4. Mausoleul Mateias a fost ridicat intre anii 1928-1935. Realizat in principal din calcar de Albesti. In apropierea mausoleului s-a construit un muzeu, in cadrul caruia sunt expuse marturii ale luptelor desfasurate in zona, in toamna anului 1916. In interiorul mausoleului au fost fixate basoreliefuri care redau scene de lupta, chipuri de eroi, actiuni ale populatiei din zona, pentru sprijinirea trupelor luptatoare. La intrare, se afla inscrise cu litere aurite, intr-un incadrament marcat cu frunze de stejar si laur, doua texte ce glorifica sacrificiul eroilor.
5. Castelul Bran este construit pe o stanca, intr-un punct cheie din punct de vedere strategic. El adaposteste in acest moment muzeul Bran, muzeu ce se intinde pe cele 4 etaje ale castelului. La muzeu sunt expuse colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri, iar in curtea castelului se afla un mic muzeu al satului, cu case traditionale din regiunea culoarului Rucar - Bran. Revista americana Forbes a plasat Castelul Bran pe pozitia a doua in randul celor mai scumpe proprietati din lume, cu o valoare estimata la 140 milioane de dolari.
Optional: pe timp de vara putem vizita si Pestera Dambovicioara sau Cetatea Rasnov * Excursia trebuie achitata integral pana la orele 18:00 la receptia pensiunii. Pretul include: transport cu microbuz sau autocar clasificat la 3 stele, cu a. C. ; parcarile si ghid.
Plecari: marti-duminica

    Date de contact:
  • Nume: Nicu Hubert
  • Telefon: 0744 524 395 sau 0766 377 587
Curtea de Arges - Campulung - o incursiune in timp

Plecare de la pensiune: 08:00 - 09:30
Sosire la pensiune: 19:00 - 20:30
In cadrul traseului puteti vizita:
1.Manastirea Curtea de Arges este cel mai important loc de pelerinaj si rugaciune din judetul Arges, avand hramul ``Adormirea Maicii Domnului``, ctitorita in vremea domnitorului Neagoe Basarab, intre 1512-1517. In interiorul manastirii se afla moastele Sfintei Filofteea si Evanghelia Invierii din Sambata Mare, scrisa cu litere de aur de Regina Elisabeta. Aici odihnesc ramasitele Regilor Ferdinand si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria. De asemenea, in imediata vecinatate a manastirii, susura neintrerupt izvorul basmului, ``fantana lui Manole".
,
2. Manastirea Corbii de Piatra este sapata in stanca (gresie). Langa biserica, sapat tot in stanca, se afla un spatiu amenajat ca tribunal in aer liber, despre care se crede ca ar fi fost folosit de Neagoe Basarab pentru a face judecati publice. Deasupra peretelui vestic al bisericii rupestre este amplasata o cruce de tip latin cu capitel piramidal detasabil. La aproximativ 280 m de biserica se afla piatra si stanca haiducului Corbean Zdrelea.
3. Castrul Roman Jidova a fost transformat in muzeu de sit in care pot fi vazute puternicul zid de incinta din piatra, cu portile si turnurile adiacente, Principia - comandamentul, Praetorium - cladirea comandantului, cladirea ofiterilor si Horreum - magazia de cereale. Pe latura de sud a fost reconstituit un turn de curtina si, partial, turnurile portii Praetoria (poarta principala de intrare, precum si ingeniosul sistem de incalzire specific tehnicii romane, asa-numitul hypocaustum. Obiectele arheologice descoperite in zona pot fi gasite in muzeul special amenajat.
4.Manastirea Negru Voda: reprezinta cel mai important ansamblu monastic din Muscel. In componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a manastirii, Biserica mica - bolnita - din primul sfert al veacului al Xviii-lea, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta, Casa Domneasca construita pe vechile temelii, Casele egumenesti, anexa casei domnesti si chiliile de la inceputul secolului al Xix-lea.
5.Manastirea Namaiesti se afla sub coasta Schitului la 833 m altitudine, pe versantul drept, abrupt si stancos al Argeselului, intr-un punct dominant, care ofera privelisti deosebit de pitoresti. Biserica pastreaza doua icoane din sec. Al Xviii-lea si alte 40 din sec. Al Xix-lea. Tot aici se gasesc hrisoave cu proprietati din anii 1542 si 1572, carti vechi; casa memoriala G. Toparceanu; ateliere de covoare si macrameuri.
6. Mausoleul Mateias a fost ridicat intre anii 1928-1935. Realizat in principal din calcar de Albesti. In apropierea mausoleului s-a construit un muzeu, in cadrul caruia sunt expuse marturii ale luptelor desfasurate in zona, in toamna anului 1916. In interiorul mausoleului au fost fixate basoreliefuri care redau scene de lupta, chipuri de eroi, actiuni ale populatiei din zona, pentru sprijinirea trupelor luptatoare. La intrare, se afla inscrise cu litere aurite, intr-un incadrament marcat cu frunze de stejar si laur, doua texte ce glorifica sacrificiul eroilor.
Excursia trebuie achitata integral pana la orele 18:00 la receptia pensiunii. Pretul include: transport cu microbuz sau autocar clasificat la 3 stele, cu aer conditionat; Intrarea la obiective, parcarile si ghid * Plecari: marti-duminica

    Date de contact:
  • Nume: Nicu Hubert
  • Telefon: 0744 524 395 sau 0766 377 587
Curtea de Arges - Campulung - Targoviste - drumul voievozilor

Plecare de la pensiune: 08:00 - 09:30
Sosire la pensiune: 19:00 - 21:00
In cadrul traseului puteti vizita:
1.Manastirea Curtea de Arges este cel mai important loc de pelerinaj si rugaciune din judetul Arges, avand hramul ``Adormirea Maicii Domnului``, ctitorita in vremea domnitorului Neagoe Basarab, intre 1512-1517. In interiorul manastirii se afla moastele Sfintei Filofteea si Evanghelia Invierii din Sambata Mare, scrisa cu litere de aur de Regina Elisabeta. Aici odihnesc ramasitele Regilor Ferdinand si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria. De asemenea, in imediata vecinatate a manastirii, susura neintrerupt izvorul basmului, ``fantana lui Manole".
2. Biserica Domneasca a fost ridicata in anul 1352 in timpul domniei lui Basarab I. Ancadramentele din piatra sculptata ale ferestrelor dateaza din secolul al Xvii cand biserica a fost renovata. In biserica se pastreaza mormantul lui Radu I Basarab expus sub sticla, aici putand fi vazute cateva resturi din vesmantul feudal cu ornamente de aur si pietre pretioase.
3. Manastirea Negru Voda: reprezinta cel mai importint ansamblu monastic din Muscel. In componenta ei intra Paraclisul Domnesc al curtii voievodale, ulterior Biserica mare a manastirii, Biserica mica - bolnita - din primul sfert al veacului al Xviii-lea, Turnul clopotnita de la intrarea in incinta, Casa Domneasca construita pe vechile temelii, Casele egumenesti, anexa casei domnesti si chiliile de la inceputul secolului al Xix-lea.
4. Manastirea Namaiesti se afla sub coasta Schitului la 833 m altitudine, pe versantul drept, abrupt si stancos al Argeselului, intr-un punct dominant, care ofera privelisti deosebit de pitoresti. Biserica pastreaza doua icoine din sec. Al Xviii-lea si alte 40 din sec. Al Xix-lea. Tot aici se gasesc hrisoave cu proprietati din anii 1542 si 1572, carti vechi; casa memoriala G. Toparceinu; ateliere de covoare si macrameuri. 5. Turnul Chindiei are o forma cilindrica cu un diametru de 9 metri ÅŸi o Inaltime de 27 de metri. Este construit din caramida rosie si are baza In forma de trunchi de piramida placata cu piatra. ÃŽn interior, turnul are 3 nivele, iar accesul catre partea superioara se face printr-o scara In spirala.
6. Manastirea Dealu a fost o importanta necropola domneasca, indeplinind acest rol incepand din 1508, data inmormantarii aici a lui Radu cel Mare, ctitorul bisericii. In 1603 tot aici a fost adus, prin grija clucerului Radu Buzescu, capul lui Mihai Viteazul, ucis miseleste pe Campia Turzii.
Optional: se poate vizita Mitropolia, centrul orasului Targoviste si Muzeul Tiparului si al Cartii Vechi Romanesti* Excursia trebuie achitata integral pana la orele 18:00 la receptia pensiunii. Pretul include: - transport cu microbuz sau autocar clasificat la 3 stele, cu aer conditionar; Intrarile la obiective, parcarile si ghid. * Plecari: marti - duminica * Pentru alte detalii, sugestii sau propuneri de trasee va stam la dispozitie.

Curtea de Arges - Pitesti - relaxare la shopping

Plecare de la pensiune: 08:00 - 09:30
Sosire la pensiune: 19:00 – 21:00
In cadrul traseului puteti vizita:
1.Manastirea Curtea de Arges este cel mai important loc de pelerinaj si rugaciune din judetul Arges, avand hramul ``Adormirea Maicii Domnului``, ctitorita in vremea domnitorului Neagoe Basarab, intre 1512-1517. In interiorul manastirii se afla moastele Sfintei Filofteea si Evanghelia Invierii din Sambata Mare, scrisa cu litere de aur de Regina Elisabeta. Aici odihnesc ramasitele Regilor Ferdinand si Carol I, precum si ale reginelor Elisabeta si Maria. De asemenea, in imediata vecinatate a manastirii, susura neintrerupt izvorul basmului, ``fantana lui Manole".
2. Biserica Domneasca a fost ridicata in anul 1352 in timpul domniei lui Basarab I. Ancadramentele din piatra sculptata ale ferestrelor dateaza din secolul al Xvii cand biserica a fost renovata. In biserica se pastreaza mormantul lui Radu I Basarab expus sub sticla, aici putand fi vazute cateva resturi din vesmantul feudal cu ornamente de aur si pietre pretioase.
3. Muzeul Golesti este constituit din Conacul Golestilor, foisorul lui Tudor Vladimirescu, scoala obsteasca si Muzeul satului din zonele pomicole si viticole, in aer liber. Langa muzeu se afla o biserica construita in 1646, purtand hramul Sfanta Treime. Muzeul Viticulturii si Pomiculturii, Golesti - Arges este al treilea muzeu ca reprezentare si importanta nationala si intaiul dedicat ocupatiilor poporului roman. Muzeul in aer liber este practic un muzeu al satului din zonele viticole si pomicole ale Tarii, aflat chiar in spatele Conacului Golesti.
4. Euromall si centrul orasului Pitesti.
Optional: se poate vizita Fabrica de Ceramica din Curtea de Arges si Planetariu Pitesti * Excursia trebuie achitata integral pana la orele 18:00 la receptia pensiunii. Pretul include: transport cu microbuz sau autocar clasificat la 3 stele, cu aer conditionat; Intrarea la obiective, parcarile si ghid. * Plecari: marti-duminica

    Date de contact:
  • Nume: Nicu Hubert
  • Telefon: 0744 524 395 sau 0766 377 587
Curtea De Arges - Vidraru - Transfagarasan - excursie la inaltime

Plecare de la pensiune: 09:00 - 10:30
Sosire la pensiune: 20:00 - 21:30
In cadrul traseului puteti vizita:
1. Cetatea Poenari a fost ridicata din porunca lui Vlad Tepes care, vroia sa-i pedepseasca pe boieri si ca loc de refugiu, in secolul al Xiv-lea. Pentru a ajunge la cetate ``cuib de vulturi al vitejilor de demult`` se urca 1480 de trepte din beton, care serpuiesc printr-o padure deasa de fag, de la poalele muntelui, din sosea, pana la ruinele cetatii; de la inaltimea careia apare una dintre cele mai atragatoare privelisti; scanteind sub soare luceste ca o piatra de smarald Lacul Vidraru cu barajul hidrocentralei sale, iar in ceata departarii se intrevad piscurile Fagarasului si plaiurile Iezerului si Papusii.
2. Barajul Vidraru a luat fiinta in luna martie 1966 si este amplasat pe raul Arges pe 28 km lungime, fiind primul baraj in arc construit in Romania, situat intre muntii Fruntii si Ghitu. Adancimea maxima a apei este de 155 m langa barajul inalt de 166 m, iar lungimea coronamentului este de 305 m. Barajul a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Monumentul Electricitatii - un Prometeu gigantic, in varful unui turn prismatic si inconjurat de o scara ce urca pana la platforma - belvedere.
3. Transfagarasanul traverseaza Muntii Fagaras si leaga Transilvania de Muntenia. Este cea mai inalta sosea din Europa, construita intre anii 1970-1974 si este situata la 2055 m altitudine strapungand creasta Muntilor Fagaras printr-un tunel lung de 850 m. Accesul spre Lacul Balea este usurat de existenta Transfagarasanului, asfaltat in intregime. Iarna este accesibil numai dinspre Sibiu pana la Balea Cascada, iar de aici se ajunge la Balea Lac cu telecabina. Lacul Balea este situat la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime. In jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervatie stiintifica cu numeroase plante (floarea de colt, macul galben) si animale ocrotite (capra neagra, rasul, acvila de munte).
Excursia trebuie achitata integral pana la orele 18:00 la receptia pensiunii. Pretul include: transport cu microbuz sau autocar clasificat la 3 stele, cu aer conditionat; Plimbare cu vaporasul pe Vidraru, intrarea la obiective, parcarile si ghid. Plecari: luni-duminica

    Date de contact:
  • Nume: Nicu Hubert
  • Telefon: 0744 524 395 sau 0766 377 587
Alte posibilitati de petrecere a timpului liber

La cerere putem organiza excursii in grup sau individual, in locurile deosebit de frumoase ale zonei.
Incercam sa va aratam si alte zone ale judetului pe care, poate nu le cunoasteti, pentru ca au fost mai putin promovate si de aceea ele au ramas mirifice si nepoluate.
Plecand de la locatii boieresti, case memoriale, la orasele de poveste precum sunt fostele capitale ale tarii Campulung si Curtea de Arges, pana la practicarea unor lucruri inedite, cum sunt sporturile extreme sau fotovanatoarea; va propunem alte modalitati de petrecere a timpului liber. .
Rememorand aforismul carturarului George Calinescu: ``turism inseamna cultura si cunoastere``, va dorim calatorie placuta pe plaiurile de legenda si de istorie ale Argesului. .
Va asteptam cu: - Traseu pe Valea lui Stan, un traseu frumos si plin de aventura din Muntii Fagaras - Drumetii in care puteti descoperii numeroase cascade, pesteri, specii rare de plante: garofita pietrei craiului, bujor de munte floarea de colt, macul galben, narcise, animale ocrotite: capra neagra, rasul, acvila de munte si pestele asprete, specie pe cale de disparitie - Trasee montane spre Vf. Negoiu si Moldoveanu, cele mai inalte varfuri muntoase din tara - Escaladarea muntilor Piatra Craiului, Fagaras, Leaota si Iezer - Papusa - Descoperirea lacurilor glaciare Balea, Capra si Caltun - Vanatoare sau fotovanatoare si degustarea unor bucate alese la o stana din zona - Plimbare cu vaporasul pe traseul Vidraru - Cumpana - Practicarea de sporturi extreme: parapanta, bungee jumping, tiroliana, viaferrata, rapel, catarare pe un perete improvizat - Barajul Rausor si Barajul Pecineagu va ofera posibilitatea de rafting, caiace rodeo si pescuit - Plimbari offroad, atv si mountain bike - Spectacolul oferit de concursurile sportive care au loc in zona: Campionatul National de raliu, ciclism, motociclete si offroad - Vizitarea manastirilor Robaia, Slanic, Tutana, Aninoasa, Namaiesti, Cetatuia, Corbii de Piatra, Biserica Domneasca, San Nicoara, Manastirea Curtea de Arges, Manastirea Negru Voda - Participarea la zilele comunelor din Arges, precum si la Zilele Argesului si Muscelului - Participarea la evenimentele pastrate ``din batrani``: Focul lui Sumedru, Dracula Fest, Festivalul tuicii, serbari campenesti - Vizitarea unor zone unde se mai fabrica si astazi obiecte de artizanat si mestesug: Marama Musceleana la Campulung, Obiecte de artizanat la Curtea de Arges, razboiul de tesut de la Rucar - Program antrenant de folclor cu formatie locala din Leresti, primul sat turistic al tarii - Practicarea sporturilor de iarna pe partia de ski si sanius de la Campulung, pe dealul Matau, cel mai inalt deal din tara

    Date de contact:
  • Nume: Nicu Hubert
  • Telefon: 0744 524 395 sau 0766 377 587

Poze imprejurimi Curtea de Argeș

Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș Curtea de Argeș

Vezi toate unitatile de cazare din Curtea de Argeș