Descrierea localității și informații utile turiștilor.
Avrig (în maghiară Felek, în germană Freck, Fryk) este un oraş din judeţul Sibiu, Transilvania, România.
A fost atestat documentar în anul 1346, iar in 1989 a fost declarat oraş.
Amplasată la poalele Munţilor Făgăraş, pe valea Oltului, la o altitudine de aproximativ 400 metri.Situat într-un adevărat amfiteatru natural, în care relieful se înalţă şi coboară de la 2500 la 350 de metri.
Străjuită de crestele Făgăraşilor,pe latura sudica unde se afla semetele vârfuri Suru(2281m), Budislavu(2345m), Ciortea(2426m) şi Scara(2213m).
Constructia a fost inceputa in 1760 de catre baronul Samuel von Brukenthal, apoi luata in arenda in 1761 de catre baronul von Buccow care o amenajeaza ca un castel cu gradina in stil baroc si cu fazanerie.
Buccow moare in 1764 iar castelul este finalizat de Brukenthal.
Palatul era compus dintr-o cladirea principala cu 2 etaje, 2 aripi laterale, o galerie de 212 tablouri si 129 gravuri in arama, gradina italiano-franceza,
gradina englezeasca si o orangerie cu sere.
Intregul domeniu a fost nationalizat de catre comunisti aici facandu-se sanatoriu si clinica.
In prezent parcul apartine fundatiei Brukenthal si este renovat.
De ce tocmai Lacul Avrig? In primul rand, este situat la o altitudine mare, si anume 2011 m. In al doilea rand, avand in vedere ca altitudinea depaseste 2000 m, asta il face sa fie un lac glaciar.
Pentru a ajunge la Cabana Barcaciu urmati drumul din Avrig spre Fabrica de Sticla, apoi inca 14 km pana la Poiana Neamtului. De aici pana la Cabana Barcaciu mai faceti cam 2 ore si ½. Va puteti odihni linistiti aici, pentru ca veti intalni o cabana primitoare si calduroasa, intretinuta de niste oameni plini de voiosie si buna dispozitie.
Castelul de lut ”Valea Zânelor”care se afla pe Valea Porumbacului, la poalele Munților Făgăraș, adăpostește un castel construit exclusiv din materiale naturale, încununat de înălțimile vârfului Negoiu – al doilea vârf ca înălțime din Romania (2.535 de metri). Fiecare cameră sau apartament are intrare individuală și beneficiază de magia priveliștilor către râul Porumbacu și Munții Făgăraș.
Știm și noi… în familie de multe ori e un balamuc total. Jucării împrăștiate, oale răsturnate, probleme întortocheate, griji nemăsurate. Așa că ne-am lăsat inspirați și am zis: Ia, să întoarcem și noi totul cu susul în jos! Dacă n-o ieși prăpăd, sigur va ieși ceva frumos!
Și, ce să vezi?! Până la urmă nimeni și nimic nu e perfect, dar să trăiești lucrurile pe dos, ăsta da efect! Să te bucuri senin de lumea răsturnată, asta e distracția adevărată!
CE GĂSEȘTI
Te așteaptă un traseu cu de toate pentru toți. Atât pentru bunici, părinți, copii, cât și pentru nepoți. După ce te vei pierde în Casa răsturnată, te-așteaptă o masă îmbelșugată. Mai apoi, ca să-ți cadă bine și să scapi de frică, te invităm la joacă, cu chestii faine care te ridică. Dacă apuci să treci și pe la Zoo și să vezi alpaca, poți să zici cu mâna pe inimă: Gata, sunt și eu țaca-paca!
În brambura PARK, ne dorim să te distrezi, cu mic, cu mare, să-ți scoți familia la plimbare. Să mâncați, să evadați, să râdeți în hohote, să nu fiți cuminți și să faceți zgomote.
Și chiar dacă pretențioșii mălai visează, să știi că în brambura PARK toată familia se distrează.
Te așteptăm aici cu un singur țel: să te bucuri, să te detașezi iar, la final, mai relaxat, să vezi lumea un pic altfel. Poate chiar așa cum e ea de multe ori, pe dos. Poate chiar ăsta e farmecul ei și poate pentru asta putem zâmbi, de multe ori, chiar mai frumos.
Prima fermă de cerbi și ciute se afla în incinta paradisului nostru, avem un spațiu amenajat. De la an la an numarul lor crește pentru ca s-au adaptat foarte bine și se înmultesc. Vizitele la cerbi se pot face doar însoțiți!
Program Normal:
Vizitele se pot efectua fără programare în fiecare zi de weekend,
în perioada toamnă-iarnă-primăvara,
doar SÂMBĂTĂ și duminică între orele 12:00 - 15:00
Imprieteniti-va cu cei mai frumosi cai si haideti sa facem o plimbare minunata calare descoperind natura si miracolele ei.
O plimbare pe care nu o veti uita niciodata. Opriti-va si savurati natura, verdele crud al padurii si legatura miraculoasa cu calul ce va insoteste.