Pensiunea Turistica Izvorul Tausoarelor ***
Este mai mult decat o pensiune, este o vila de lux care ofera conditii de lux si te surprinde prin detalii. Se poate observa tabloul magnific al muntilor din aproape orice unghi al locatiei, livingul si 2 dormitoare avnd ferestre mari de sticla. Este un loc potrivit pentru familii in cautarea unui sejur de poveste care sa imbine cele mai inalte standarde de confort cu sublimul naturii.
1. Localizare, in Nordul Romaniei, in judetul Bistrita Nasaud, localitatea Rebrisoara, Sat Gersa II, Nr.47 C
-Traseu- Bistrița - Năsăud - Rebrișoara - Valea Gersa - Izvorul Tăușoarelor -peșteră
-Traseu -Beclean - Piatra - Salva - drumul național DN17C - Năsăud - Rebrișoara - drumul comunal DC1 în direcția Gersa II, de aici se continuă drumul până la peștera Izvorul Tăușoarelor.
Situata pe Valea Gersa, intr-o zona deosebit de pitoreasca, exclusivista si linistita, intre Valea Telcisor si Valea Parva, avand o vedere buna asupra muntilor cu deschidere spre virful Tiblesului, inconjurata de padure de brad si fag, situata la cota de 1000 m altitudine in apropierea zonei protejate a Muntiilor Rodnei , Pensiunea Izvorul Tausoarelor este locul ideal pentru odihna si relaxare. Proprietatea se afla la capatul vaii Gersa, este izolata si se preteaza pentru vanat.
Pestera Izvorul Tausoarelor se afla la 3,5 kilometri distanta de pensiune.
Mai multe detalii despre Pestera Izvorul Tausoarelor se gasesc pe link-ul de mai jos
Distanta fata de aeroportul din Cluj Napoca este de 125 km, adica la 2 ore si 30 minute , distanta fata de Bistrita este de 45 km , 1h si 10 minute cu masina, 12 minute cu elicopterul.
2. Amplasament: Accesul este inchis si se deschide doar turistilor care au o rezervare. Accesul se face pe un drum pietruit , proprietatea fiind inchisa pe latura de acces , terenul fiind inconjurat in partea de jos de un rau, iar celelalte laturi fiind inconjurate de padure si drum privat.
Pe proprietate se afla cultura de mure.
3. Constructii :
Agropensiunea se remarca prin arhitectura moderna, combinata cu materiale specifice zonei (bustean prelucrat manual, necalibrat, slefuit si curatat conform tehnologiei canadiene, cu diametrul intre 35-50 cm , izolat in interior cu lana de oaie naturala prelucrata in Austria. Imbina in mod armonios stilul clasic cu cel modern, fiind completat de peisajul deosebit de padurea din jur.
Pensiune agroturistica este dotata cu 4 camere matrimoniale cu o capacitate de 8 de locuri de cazare, si o camera a gazdei care o pot folfosi copiii, cu pat dublu, astfel:
-subsol cu zona de relaxare, zona de dusuri, spatiu pentru spalator , sala de mese pentru 16 persoane , bucatarie si zona de depozitare alimente
-parter cu receptie, camera de zi (lining-room ) si doua camere pentru cazare dotate cu grup sanitar propriu
-etaj 1 din: camera gazdei si doua camere pentru cazare, dotate cu grupuri sanitare proprii
Pensiunea poate desfasura atat activitati de cazare pentru turisti , prieteni sau familie si se inschriaza exclusiv integral.
Pensiunea detine Certificat de clasificare de 5 margarete ( cel mai inalt nivel pentru pensiuni) si detine toate autorizatiile de functionare DSP, dsva, Apele Romane , iar autorizatia de Mediu este in curs de avizare.
4. Dotările specifice de top.
-locuri de cazare: 10 locuri (4 camere duble si 1 camera gazda-canapea extensibila)
- foisor exterior din lemn acoperit Sc= 60 mp (se poate organiza o bucatarie de vara)
Dotari specifice :
-4 dormitoare, fiecare dotata cu grup sanitar si camera de dressing propriu, semineu pentru lemne, pat matrimonial, 2 noptiere, comoda tv , televizor. Inaltimea dormitoarelor este de 280 cm si camerele au aproximativ 30 mp fiecare. Mobilierul este din lemn masiv.
-1 living spatios dotat cu 1 semineu mare , 2 canapele, 4 fotolii, o masa si 10 scaune
-1 bucatarie dotata cu mobilier specific de bucatarie , complet echipata cu vesela si anume :
Chiuvete 3 buc
Frigider cu congelator 1 buc
Plita electrica 1 bucata
Cuptor electric 1 bucata
Cuptor cu microunde 1 bucata
Hota electrica 1 bucata
Masina de spalat vase
Aparat de cafea
Fierbator de apa
Uscator de par
Mixer de bucatarie
Grill pe gaz 1 bucata
Mesele nu sunt incluse
-Sala de relaxare este dotata cu sauna infrarosu si masa de tenis .
-Spalatorul este dotat cu masina de spalat haine.
-Incalzirea camerelor se face cu calorifere legate la centrala termica pe combustibil lemnos si cu semineu individual.
-Generator electric pentru producerea curentului de 15 kw, consum motorina
-Boiler mixt electric si incalzire de la centrala pentru incalzirea apei menajere de 500 L
-Instalatii de supraveghere video, instalatie de efractie, instalatie si centrala de detectie fum, paratraznet, instalatie de 2 panouri fotovoltaice .
-Conexiune internet pe cartela SIM
-Parcare gratuita
-Fumatul interzis
-Animalele de companie nu sunt permise
4. Modul de asigurare cu utilităţi (apă, canal, energie etc.):
Alimentarea cu apa se face prin captarea unui izvor de apa potabila .
Evacuarea apelor uzate se realizeaza intr-un bazin vidanjabil .
Necesarul de energie electrica este asigurat prin racordarea la un generator electric diesel cu o putere de 15 kw.
Pensiunea mai dispune de terasa utilata cu grill cu butelie de gaz , ceaon, disc pentru prajit cu lemne in exterior.
Zona reprezintă o arie naturală (carsturi, păduri de conifere, păduri de foioase, păduri de amestec, râuri, mlaștini, turbării, pajiști și pășuni) ce aparține complexului carstic Tăușoare-Zalion. Aceasta este încadrată în bioregiunea geografică alpină a Carpaților Orientali din sudul Munților Rodnei. Rețeaua hidrografică a sitului este tributară râului Gersa, afluent de dreapta al Someșului Mare.
5.În vecinătatea sitului se află câteva obiective de interes turistic; astfel:
Biserica de lemn `Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil` din satul Gersa I, costrucție 1721, monument istoric.
Ansamblul bisericii de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Rebrișoara (biserica de lemn și clopotnița), costrucție secolul al xviii-lea, monument istoric
Complexul carstic Tăușoare-Zalion.
Parcul Național Munții Rodnei
6.Faună
Mamifere: urs brun (Ursus arctos[8], lup (Canis lupus), cerb (Cervus elaphus), căprioară (Capreolus capreolus)[9], râs (Lynx lynx), vulpe roșcată (Vulpes vulpes crucigera), iepure de câmp (Lepus europaeus)[10], liliac mic cu potcoavă (Rhinolophus hipposideros hipposideros), liliac cu urechi de șoarece (Myotis blythii)[11], liliacul cărămiziu (Myotis emarginatus), liliacul comun (Myotis myotis);
8.Floră
Printre elementele vegetale semnalate în arealul sitului se află mai multe rarități floristice (arbori, arbusti, ierburi și flori), dintre care unele protejate la nivel european prin aceeași Directivă CE 92/43 din 21 mai 1992[6]
Din dorinta de a proteja investitia, ne rezervam dreptul de a selecta clientela. Fumatul in incinta pensiunii si organizarea petrecerilor si a consumului excesiv de alcool sunt strict interzise .