Este situată pe malul Lacului Buhui – lac de baraj construit la sfârșitul secolului al XIX-lea a fost dat în folosință în anul 1908. Lacul a fost construit pentru alimentarea cu apă a orașului Anina și este folosit și în prezent pentru acest lucru, dar valoarea lui turistică este dată de peisajul natural ce îl înconjoară.
Lacul este localizat în inima Munților Aninei, în apropierea orașului Anina.
Lacul Buhui se identifică cu primul lac artificial construit pe relief carstic din România, Relieful carstic presupune existența a numeroase fisuri în rocă, fapt ce favorizează scurgerea rapidă a apei de la suprafață în subteran, înspre cavitățile de mici sau mari dimensiuni. De aceea, Lacul Buhui este o operă de tehnică inginerească.
Obiective turistice: Peștera Buhui, Calea ferată Anina-Oravița, Teatrul Mihai Eminescu Oravița, Ochiul Beiului – lacul care nu îngheață niciodată, Cascada Bigăr, Maial Livezi – punct de Belvedere, locul unde Mathias Hammer a descoperit Cărbunele, Peștera Ponor, Peștera Tilva Zinei Ponor/Crivina, Grota Buhui, Viaductul și primul tunel Schlucht etc.(...) citește toată descrierea unității expand_more restrânge textul expand_less
Copiii:
Acceptăm copii de toate vârstele. Copiii până la vârsta de 11 ani (inclusiv) care dorm în pat cu părinții beneficiază de gratuitate. Copiii peste 12 ani (inclusiv) sunt considerați adulți.